Ανακοίνωση του Συλλόγου για το αποτέλεσμα σε Δήμο και Κοινότητα

Ανακοίνωση του Συλλόγου για το αποτέλεσμα σε Δήμο και Κοινότητα

Οι εκλογές για το Δήμο Λευκάδας ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023 με την εκλογή του Ξενοφώντα Βεργίνη νέου Δημάρχου Λευκάδας και την επανεκλογή του νυν Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κομηλιού, Σπύρου Τζεφρώνη.

Αρχικά θέλουμε να συγχαρούμε τον Σπύρο Τζεφρώνη για την επανεκλογή του ως Πρόεδρος της Κοινότητάς μας και τον Ξενοφώντα Βεργίνη και τον συνδυασμό του “Λευκάδα μπορείς” για την μεγάλη νίκη τους. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο τους την επόμενη πενταετία. Συγχαρητήρια επίσης στου υπόλοιπους υποψηφίους από όλους της συνδυασμούς για τη Δημοτική Κοινότητα Κομηλιού για τον εκλογικό τους αγώνα και την πρόθεσή τους να προσφέρουν στο χωριό μας.

Για το χωριό μας, αλλά και για όλη τη Λευκάδα, πιστεύουμε πως η αλλαγή αυτή στη Δημοτική Αρχή ήταν επιβεβλημένη. Οταν το 2019 ο νυν Δημαρχός εξελέγη πιστέψαμε ότι το νέο, προοδευτικό και άφθαρτο πρόσωπο θα έφερνε ένα νέο κύμα ελπίδας επίλυσης χρόνιων προβλημάτων και θα διαχειρίζοταν την καθημερινότητα με αποτελεσματικότητα, τόσο για την πόλη όσο και για τα χωριά και ιδιάιτερα τα μικρά. Δυστυχώς 4 χρόνια πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Το μόνο που μας έμεινε είναι μια μισοτελειωμένη πλατεία στην πόλη και μια πολυδάπανη (όπως μάθαμε εκ των υστέρων) πλατεία, χωρίς χρησιμότητα, στο χωριό μας. Στην καθημερινότητα (νερό, σκουπίδια, οδικό δίκτυο, φωτισμός, καθαρισμοί κλπ) είμαστε στα ίδια αν όχι χειρότερα. Ακόμη χειρότερη όμως ήταν η υποκρισία. Θα ήταν κατανοητό και αποδεκτό το “δεν μπορώ”, “δεν είναι προτεραιότητα” ή “δεν υπάρχουν χρήματα” από το “θα γίνει και μάλιστα με χρονοδιάγραμμα”. Λάβαμε πολλές υποσχέσεις και μέχρι σήμερα ακόμη περιμένουμε. Πιστεύουμε κάπως έτσι στο “περίμενε” είναι όλη η Λευκάδα.

Το αποτέλεσμα καθαρό, και μας δικαίωσε. Η συντριπτική στρατηγική ήττα του νυν Δημάρχου είναι γεγονός και οι λόγοι προφανείς. Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ανικανότητα διαχείρισης της καθημερινότητας, αδυναμία διοίκησης και αναποτελεσματικότητα. Όσον αφορά την αναφορά για αύξηση των ποσοστών ως αφήγημα για την επικοινωνιακή διαχείριση της ήττας, να υπενθυμίσουμε την πολυδιαφημισμένη συμπόρευση της παράταξης του κ. Λιβιτσάνου, άρα αν αθροίσουμε τις ψήφους του 2019 (2406+1391=3797 ψήφοι) μάλλον σταθερά είναι (2023: 3814 ψήφοι, +17 ψήφοι) παρά αυξήθηκαν.

Για το μικρό χωριό μας που συνεχώς αργοσβήνει, εμείς πάντα θα προσπαθούμε το καλύτερο. Ο δρόμος προς την παραλία Κομηλιού και το καφενείο του χωριού, παράλληλα με τη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων (νερό, δημοτικός φωτισμός, δημοτικό οδικό δίκτυο) είναι σημαντικά προς την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την ανάπτυξη του χωριού μας. Έχουμε επίγνωση ότι το χωριό μας είναι ουραγός πληθυσμιακά στη Λευκάδα και οι “άρχοντες” δεν το υπολογίζουν. Η φωνή μας όμως θα είναι πάντα εδώ, δυνατή να διεκδικεί αυτά που πρέπει να γίνουν, τις λύσεις στα προβλήματα, τις παρεμβάσεις για ανάπτυξη. Ο νύν Δήμαρχος προφανώς μας αγνόησε, όχι μόνο εμάς, και να το αποτέλεσμα. Ο νέος ίσως πάρει αυτό το μάθημα, αν δε θέλει να καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα. Εμείς εδώ θα είμαστε, θα παρακολουθούμε και θα παρεμβαίνουμε.

One thought on “Ανακοίνωση του Συλλόγου για το αποτέλεσμα σε Δήμο και Κοινότητα

  1. Ευχόμαστε από καρδιάς καλή και γόνιμη θητεία στον αγαπητό Σπύρο Τζεφρόνη και επιμονή στα πάγια αιτήματα για το εγκατεστημένο από τους άρχοντες της πρωτεύουσας χωριό μας.

Comments are closed.