Με μεγάλη συμμετοχή ο χορός του Συλλόγου για την κοπή της πίτας στην Αθήνα (φωτό & βίντεο)

Με μεγάλη συμμετοχή ο χορός του Συλλόγου για την κοπή της πίτας στην Αθήνα

Την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή ο ετήσιος χορός του Συλλόγου  για την κοπή της πίτας στην Αθήνα.

Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου, Ζώη Τζεφρώνη, στην οποία τόνισε τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής όλων στην προσπάθεια επίτευξης των σκοπών του Συλλόγου. Ακολούθησε η κοπή της πίτας

Το κομμάτι της πολιούχου και προστάτιδας Αγίας Μαρίνας και του χωριού παρέλαβε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σπυρίδων Τζεφρώνης ο οποίος, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην προσφορά και τα έργα του Συλλόγου στο χωριό και την απήχηση της δράσης του Συλλόγου σε όλη τη Λευκάδα

Κομμάτι επίσης έκοψε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδιών Αττικής, Θωμάς Χόρτης, ο οποίος μίλησε για την σημασία των Συλλόγων στην επαφή των ανθρώπων με τον τόπο τους και κυρίως των νέων στο δεσμό με την πατρίδα ενώ εκθείασε το έργο του Συλλόγου μας αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλους του συλλόγους. 

Τέλος κομμάτι έκοψε και ο εκπρόσωπος του ΔΣ του Συλλόγου Χορτιωτών, Νικόλαος Αχείμαστος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των συλλόγων των όμορων χωριών μας και αφιέρωσε το κομμάτι στους μόνιμους λιγοστούς τους κατοίκους.

Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι με λαϊκοδημοτική ορχήστρα ενώ μοιράστηκε σε όλους λευκαδίτικη λαδόπιτα και κληρώθηκαν πολλά δώρα.

Μια ευχάριστη εκδήλωση με πολύ κέφι και παρακαταθήκη τη συμμετοχή της νέας γενιάς που δίνει ελπίδα στην συνέχιση του έργου του Συλλόγου μας.

Τέλος να ευχηθούμε “Να μας έχει ο Θεός γερούς, πάντα να ανταμώνουμε και ξεφαντώνουμε…” 

Και του χρόνου!

(Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Μαραγκό για την ευγενική παραχώρηση φωτογραφιών και video)