Συνάντηση με το Δήμαρχο Λευκάδας

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Κοινότητας Κομηλιού Σπύρου Τζεφρώνη και του Συλλόγου με το Δήμαρχο Λευκάδας, Χαράλαμπο Καλό, την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 στο Δημαρχείο Λευκάδας.

Από πλευράς του Συλλόγου στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Ζώης Τζεφρώνης, ο Γραμματέας, Νίκος Μαραγκός, η Ελευθερία Μελά μέλος του Διοκητικού Συμβουλίου και ο Δημήτρης Τζεφρώνης, μέλος του Συλλόγου. Από πλευράς Δήμου Λευκάδας συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος, Σπύρος Λύγδας και ο Γενικός Γραμματέας, Νικόλαος Σολδάτος.

Συζητήθηκαν κυρίως τα σημαντικά θέματα του χωριού, η έλλειψη χώρου εστίασης (μετά το κλείσιμο του μοναδικού καφενείου του χωριού) και ο δρόμος προς την παραλία.

Για το ζήτημα του χώρου εστίασης συζητήθηκαν πιθανές λύσεις και οι τρόποι που ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει. Εδώ να τονίσουμε ότι η έλλειψη χώρου εστιάσης (πχ καφενείο, εστιατόριο, καντίνα) δημιουργεί έντονο πρόβλημα, κυρίως εποχιακά (καλοκαίρι), καθώς στο χωριό περνούν τις διακοπές τους πληθώρα συγχωριανών ενώ λειτουργούν και 3 επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν, χωρίς να μετακινηθούν σε άλλο χωριό, ούτε ένα μπουκάλι νερό. Από την πλευρά μας προτάθηκε η λύση της εγκατάστασης καντίνας σε δημοτικό χώρο και έκδοση άδειας από το Δήμο. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, δείχνοντας ενδιαφέρον στις κοινωνικές διαστάσεις του προβλήματος, ώστε να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης και να αποκτήσει έναν χώρο εστίασης το χωριό.

Για το θέμα το δρόμου προς την παραλία παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κομηλιού ο φάκελος που περιγράφει αναλυτικά το ιστορικό διάνοιξης, την υφιστάμενη κατάσταση και αδρά τις απαιτούμενες εργασίες για τον, αρχικά, καθαρισμό του δρόμου απο τις επιχώσεις και εν συνεχεία τις ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση της ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του συμφώνησε ότι καταρχάς θα πρέπει να καθαριστεί ο δρόμος έως του σημείου που αυτό είναι δυνατό και έπειτα να ελεχθεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου κατά πόσο είναι εφικτό να διενεργηθούν εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση ώστε να είναι ασφαλής για χρήση. Συμφωνήθηκε επίσης να γίνει αυτοψία άμεσα από τον αντιδήμαρχο κ. Λύγδα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας και μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου ώστε να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος και να καθοριστούν οι εργασίες που είναι αναγκαίες για τον καθαρισμό του.

Συζητήθηκαν επίσης και θέματα όπως κακοτεχνίες σε κοινοτικούς δρόμους και αποκατάστασή τους, διαχείρηση των κάδων απορριμάτων, παρεμβάσεις του Συλλόγου εντός του οικισμού.

Τέλος, ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται υπο δημοπράτηση, η διαμόρφωση πλατείας στο χώρο του αθλητικού πάρκου (δίπλα από το γήπεδο μπάσκετ) έργο που όπως ανέφερε είχε δεσμευτεί για την πραγματοποίησή του.

Μετά την συνάντηση είμαστε αισιόδοξοι ότι η Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσει, τουλάχιστον, να δώσει λύσεις στα θέματα του χωριού μας και ευελπιστούμε να επανέλθουμε με ενημέρωση για την πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση.