Παναγιά: Υπαίθριος εορτασμός για 8η χρονιά (φωτό + video)

Παναγιά: Υπαίθριος εορτασμός για 8η χρονιά (φωτό + video)

Γιόρτασε την Τρίτη, 15 Αυγούστου 2023 ο Ενοριακός Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγιά) στο χωριό μας. Πλήθος συγχωριανών και κατοίκων γειτονικών χωριών προσκύνησε τη χάρη της.

Την παραμονή της εορτής 14 Αυγούστου τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός και η αρτοκλασία. Την επόμενη μέρα, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία και ακολούθησε αρτοκλασία

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλες οι ιερές ακολουθίες τελέστηκαν για όγδοη συνεχή χρονιά στην πλατεία της εκκλησίας λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν στον ιερό ναό από τον σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015.

Ο ιερός ναός είχε χαρακτηριστεί τότε από τους πολιτικούς μηχανικούς κίτρινος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει έως την επισκευή του που καθυστερεί εδώ και πάνω από 8 χρόνια. Έτσι ο κύριος ναός του χωριού μας στον οποίο τελούνταν όλες οι ιερές ακολουθίες της ενορίας μας είναι κλειστός επ’ αόριστον και όλες οι ακολουθίες τελούνται στον Κοιμητηριακό Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου που και σαφώς μικρότερος είναι  και εκτεταμένη συντήρηση και επισκευή χρειάζεται και ίδιος.

Εμείς με την ευκαιρία της μεγάλης αυτής εορτής, μπήκαμε στην Παναγιά και φωτογραφίσαμε το ναό όπως είναι σήμερα μετά από 8 χρόνια. 

Ο Σύλλογος Απανταχού Κομηλιωτών και Φίλων “Η Παναγιά” και η Κοινότητα Κομηλιού ευχόμαστε σε όλους του Κομηλιώτες Χρόνια Πολλά με Υγεία. Ευελπιστούμε σύντομα να ξανανοίξει η Παναγιά και να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη χάρη της.